Ποιοι είμαστε

Άρης (Βλαστάρης) Τσακίρης, MSc,  Ειδικός Παιδαγωγός

Άρης (Βλαστάρης) Τσακίρης, MSc, Ειδικός Παιδαγωγός

Διευθυντής του Κέντρου

Έχω σπουδάσει στην Οξφόρδη και έχω μεταπτυχιακές σπουδές στο Bradford και στο Λονδίνο. Έχω μετεκπαιδευτεί στην ειδική αγωγή και εργάζομαι με παιδιά με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες από το 2003. Από το 2005 διευθύνω το κέντρο "Μαθαίνω Παίζοντας" και είμαι υπεύθυνος για την διαρκή κατάρτιση του προσωπικού του κέντρου και την διεξαγωγή της πρακτικής άσκησης για φοιτητές ΤΕΙ και ΑΕΙ.

Έχω διοργανώσει και έχω διεξάγει ημερίδες και εργαστήρια για γονείς, εκπαιδευτικούς και επαγγελματίες ψυχικής υγείας σε θέματα σχετικά με την ειδική αγωγή. Συμμετέχω σε Ευρωπαϊκά προγράμματα και στην στάθμιση επιστημονικών εργαλείων στα Ελληνικά. Έχω παρουσιάσει το έργο μου σε Ελληνικά και διεθνή συνέδρια και έχω δημοσιεύσεις σε ξένα επιστημονικά περιοδικά, καθώς και άρθρα σε βιβλία.

Ως διευθυντής του κέντρου δίνω ιδιαίτερη σημασία στην εξατομικευμένη φροντίδα κάθε παιδιού και για τον λόγο αυτό έχω επενδύσει πολύ χρόνο και κόπο στην δημιουργία και απόκτηση εκπαιδευτικού υλικού και στην διαρκή παρακολούθηση των διεθνών εξελίξεων στην ειδική αγωγή. Ενημερώνω διαρκώς προφορικά και γραπτά τους γονείς για την πρόοδο του παιδιού και τους εκπαιδευτικούς στόχους, ενώ συνεργάζομαι και με τους εκπαιδευτικούς που το παρακολουθούν στο σχολείο. Επειδή πιστεύω ότι είναι υποχρέωσή μου να προσφέρω στην κοινότητά μου, παρέχω εθελοντική στήριξη σε παιδιά από το Ελληνικό Χωριό στο Φίλυρο και από το Χαμόγελο του Παιδιού.

Δρ. Φρόσω (Ευφροσύνη) Καλύβα,  Παιδοψυχολόγος– Υπηρεσίες Λογοθεραπείας

Δρ. Φρόσω (Ευφροσύνη) Καλύβα, Παιδοψυχολόγος– Υπηρεσίες Λογοθεραπείας

Διευθύντρια του Κέντρου

Έχω σπουδάσει στην Αθήνα και έχω μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές στην εξελικτική και εκπαιδευτική ψυχολογία και στην ειδική αγωγή στο Λονδίνο και την Αθήνα. Από το 2014 έχω ξεκινήσει και τρίτο διδακτορικό στην Παιδιατρική στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Εργάζομαι παράλληλα και ως Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Διεθνές Τμήμα του Πανεπιστημίου του Sheffield, City College, όπου είμαι και υπεύθυνη για την έρευνα. Έχω διδάξει και στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, καθώς και στο Αριστοτέλειο μαθήματα σχετικά με την ειδική αγωγή σε προπτυχιακό και μεταπτυχιακό επίπεδο. Ήμουν επισκέπτρια καθηγήτρια και σε Πανεπιστήμια του Λονδίνου.

Εργάζομαι με παιδιά με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες από το 1996, ενώ από το 2008 είμαι υπεύθυνη του επιστημονικού τομέα του κέντρου. Έχω διοργανώσει και έχω διεξάγει ημερίδες και εργαστήρια για γονείς, εκπαιδευτικούς και επαγγελματίες ψυχικής υγείας σε θέματα σχετικά με την ειδική αγωγή. Συμμετέχω σε Ευρωπαϊκά προγράμματα και στην στάθμιση επιστημονικών εργαλείων στα Ελληνικά. Έχω παρουσιάσει το έργο μου σε Ελληνικά και διεθνή συνέδρια και έχω δημοσιεύσεις σε ξένα επιστημονικά περιοδικά, καθώς και άρθρα σε βιβλία. Κυκλοφορούν στα Ελληνικά 2 βιβλία μου για την ειδική αγωγή και στα Αγγλικά άλλα 4 που έχουν διακριθεί στο χώρο.

Ως διευθύντρια του κέντρου βασικό μου μέλημα είναι να είμαστε ενήμεροι και να εφαρμόζουμε τις πιο σύγχρονες μεθόδους αξιολόγησης και παρέμβασης σύμφωνα όχι μόνο με τα Ελληνικά, αλλά και με τα διεθνή κριτήρια. Αυτό επιτυγχάνεται με την διαρκή εκπαίδευση και εξειδίκευσή μας, αλλά και με την συμβολή στη δημιουργία γνώσης μέσω του ερευνητικού μας έργου.