Υπηρεσίες Λογοθεραπείας

Τι είναι λογοθεραπεία;

Είναι η επιστήμη που ασχολείται με την πρόληψη, διάγνωση και θεραπεία των δυσκολιών του λόγου, της φωνής και κατ' επέκταση της επικοινωνίας σε παιδιά και εφήβους.

Πότε χρειάζεται ένα παιδί λογοθεραπεία;

Προσπαθήστε να συγκρίνετε με παιδιά της ηλικίας του και αναρωτηθείτε:

 • Σας ακούγετε να ΜΗΝ μπορεί να προφέρει σωστά ένα συγκεκριμένο γράμμα ή ήχο;
 • Επαναλαμβάνει συχνά λέξεις ή τραυλίζει;
 • Σας προβληματίζει η ένταση, η χροιά ή η "ποιότητα" της φωνής του;
 • Είναι πάνω από 2,5 ετών και χρησιμοποιεί ελάχιστες λέξεις συνολικά (15 με 20);
 • Μήπως οι ξένοι δεν καταλαβαίνουν τι λέει;
 • Έχετε παρατηρήσει ποτέ ότι το παιδί σας δυσκολεύεται να εκφράσει τις σκέψεις του εύκολα και καθαρά;
 • Μήπως δυσκολεύεται να ακολουθήσει τις απλές οδηγίες σας;

Πότε πρέπει να ανησυχεί ο γονιός;

 • Λάβετε υπόψιν ότι τα παιδιά κάνουν "άλματα ανάπτυξης". Αυτό συμβαίνει και με την ομιλία τους. Έτσι, μπορεί να εκπλαγείτε από την πρόοδο που μπορεί να σημειώσουν στον λόγο τους μέσα σε λίγες μόνο ημέρες. Συνεπώς, έχετε υπομονή!
 • Επίσης, είναι πολύ σημαντικό να αποδεχτείτε ότι κάθε παιδί είναι πολύ διαφορετικό και έχει τον δικό του ρυθμό ανάπτυξης. Οι γονείς με 2 ή περισσότερα παιδιά μπορούν εύκολα να το διαβεβαιώσουν.
 • Διαβάστε τα παραπάνω ερωτήματα και προσπαθήστε αντικειμενικά να συγκρίνετε με παιδιά αντίστοιχης ηλικίας (φίλους, συμμαθητές κτλ.), λαμβάνοντας πάντα υπόψιν την διαφορετικότητα και τον διαφορετικό ρυθμό ανάπτυξης που μπορεί να υπάρχει.
 • Αν δεν έχετε κάποιο μέτρο σύγκρισης, δείτε τα Αναπτυξιακά Στάδια Λόγου και Ομιλίας βάση της ηλικίας του παιδιού σας που αναφέρονται παρακάτω. Είναι πολύ σημαντικό να λάβετε υπόψιν σας και αυτά τα δεδομένα πριν απευθυνθείτε σε κάποιο Κέντρο Λογοθεραπείας.
 • Αφού αξιολογήσετε τα παραπάνω, και αν ακόμη το κρίνετε απαραίτητο, απευθυνθείτε σε ένα Κέντρο Λογοθεραπείας για περισσότερες πληροφορίες και περαιτέρω αξιολόγηση.

Μην αφήνετε μια δυσκολία λόγου να εδραιωθεί!

Η λογοθεραπεία καλό είναι να ξεκινάει το συντομότερο δυνατό. Έρευνες επανειλημμένα δείχνουν ότι η πρώιμη παρέμβαση αυξάνει σημαντικά τα ποσοστά επιτυχίας στα παιδιά που χρειάζονται λογοθεραπεία. Επιπλέον, μειώνει σημαντικά το χρόνο αποκατάστασης της δυσκολίας που αντιμετωπίζει.

Μια διαταραχή λόγου/ομιλίας μπορεί να φαίνεται «ακίνδυνη» μέχρι την ηλικία των 3-4 χρόνων. Συχνά οι γονείς θεωρούν ότι είναι κάτι που θα περάσει μόνο του με τον καιρό. Σε ορισμένες περιπτώσεις αυτό όντως ισχύει. Στις περισσότερες όμως το πρόβλημα επιμένει και γίνεται εντονότερο με την είσοδο του παιδιού στο Δημοτικό σχολείο. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε σοβαρότερα προβλήματα στην κοινωνική και συναισθηματική τους ανάπτυξη.


Τι προσφέρει το Κέντρο Έρευνας και Ανάπτυξης Παιδιού και Εφήβου

Στο Κέντρο Έρευνας και Ανάπτυξης Παιδιού και Εφήβου "Μαθαίνω Παίζοντας" προσφέρουμε υπηρεσίες λογοθεραπείας, εφαρμόζοντας σύγχρονες και πανεπιστημιακά αποδεκτές μεθόδους διάγνωσης και αποκατάστασης. Σε συνδυασμό με τους καταξιωμένους λογοθεραπευτές μας μπορούμε να εγγυηθούμε σίγουρα και άμεσα αποτελέσματα, ενώ οι τιμές μας παραμένουν απολύτως προσιτές.